Op dit moment niet actueel, maar toch: Op de Hoestinkhof zijn alle mogelijkheden om de vereiste corona-afstand van 1,5 meter aan te houden, de kamers hebben eigen douche en toilet, er is voldoende ruimte voor de maaltijden op goede onderlinge afstand en dat geldt ook voor het eventueel binnen schilderen bij slecht weer.


Vakantiecursussen tekenen en schilderen.

Er is toch niets heerlijker dan om een weekje alleen met je hobby schilderen bezig te kunnen zijn, terwijl al het andere, lekker eten, leuk gezelschap en goed logies, voor je geregeld is?
Atelier 267 biedt schildervakantieweken in het prachtige landschap rond Markelo in Twente.
Elke deelnemer, beginner of gevorderde, werkt op zijn of haar eigen manier en niveau, en krijgt persoonlijke begeleiding. Deze begeleiding gebeurt door Marieke Kruit. Zij is zeer ervaren in tekenen en schilderen en in lesgeven.

In 2024 zijn de volgende weken voor het schilderen gereserveerd bij de Hoestinkhof:
* zondagavond 2 juni t/m vrijdagmiddag 7 juni (week 23),
* zondagavond 21 juli t/m vrijdagmiddag 26 juli (week 30),
* zondagavond 11 augustus t/m vrijdagmiddag 16 augustus (week 33)


Opzet van de schilderweken.
Iedereen wordt verwacht op zondagavond tussen 17 en 18 uur voor een gezamenlijk kennismakingsdiner.
Op maandag t/m donderdag wordt geschilderd van ca 9.30 tot 13 uur en van ca 14  tot 16.30 uur met daarna nog een korte nabespreking.
's Avonds is er een lekker driegangendiner.
Op vrijdag eindigt de week na de lunch, dus rond 14 uur.
Als het weer het toelaat schilderen we buiten, op diverse plekken in de omgeving.
De schilderweken staan open voor beginners en gevorderden, leeftijd vanaf 18 jaar, en hebben een groepsgrootte van 7 of 8 deelnemers.

Verblijf.
Wij verblijven in de groepsaccommodatie van De Hoestinkhof bij Markelo, zie hun website www.hoestinkhof.nl.
Deze groepsaccommodatie is gevestigd in het achterhuis van de voormalige boerderij en beschikt over 10 kamers. De  kamers hebben een eigen douche en toilet. Er is een kleine keuken en een ruime zit- en eetkamer. Daar kunnen we ook schilderen als we niet buiten kunnen zijn vanwege regen. Buiten is er een eigen terras.
De Hoestinkhof zorgt voor het ontbijt en het diner. De lunch is afhankelijk van waar geschilderd wordt.
De Hoestinkhof heeft ervaring met dieeteisen en -wensen zoals glutenvrij, lactose-intolerantie, vegetarisch etc. en zorgt dan voor de benodigde aanpassingen.

Overige informatie.
De kosten van een schilderweek in 2024 zijn 550,-  euro per persoon inclusief lessen en logies.
De maaltijden door de Hoestinkhof en de toeristenbelasting, samen 141,- euro, moeten apart afgerekend worden met de Hoestinkhof.
Deelnemers moeten zelf voor hun schildermaterialen zorgen, wel is papier inbegrepen.
Vanwege de huur van de accommodatie zijn voldoende inschrijvingen uiterlijk ongeveer 3 maanden van tevoren noodzakelijk.
Zodra er voldoende inschrijvingen zijn (7 deelnemers) zal een aanbetaling gevraagd worden van €100,- en 1 maand tevoren wordt betaling van het hele bedrag van de schilderweek gevraagd.
Bij onvoldoende belangstelling gaat een week niet door. Daarover volgt dan bericht en terugbetaling van eventuele (aan-)betalingen.
Bij onverhoopte annulering door een deelnemer is toch het hele bedrag verschuldigd. U dient hier zelf desgewenst een annuleringsverzekering voor af te sluiten.

Inschrijven kan door het afdrukken en vervolgens invullen van het inschrijfformulier.
Het ingevulde formulier sturen aan: Atelier 267, Groesbeekseweg 267, 6523NX Nijmegen, of inscannen en per mail sturen aan kruit@atelier267.nl.

Wilt u nog nadere informatie, dan kunt u bellen met Marieke Kruit tel 024 675 8914, of mailen naar kruit@atelier267.nl


Het terras van de groepsaccommodatie van De Hoestinkhof

A267 schilderen inschrijfform 2024.pdf