Workshops grafiek.

Het spannende en aantrekkelijke van grafiek is de veelheid aan mogelijkheden om met het ontwerp en het afdrukken te spelen.
Atelier 267 biedt de mogelijkheid tot het maken van hout-, linoleum- (of karton-) snedes, etsen (diverse technieken) of monotype. Ook moderne grafische technieken met gebruik van acryl of tape worden gedoceerd.
De workshops worden gegeven door Marieke Kruit. Zij is een zeer ervaren graficus en docent.

Voor 2024 is de volgende workshop grafiek gepland: 
* donderdag 14 maart t/m zaterdag 16 maart.
Data voor najaar 2024: nog nader af te spreken.
NB Als er meer belangstelling is dan er plaatsen zijn, kan ik naar wens extra workshops plannen, dus neem altijd gerust contact op.

NB Voor geïnteresseerden die met 3 personen samen een workshop willen volgen kan altijd een workshop op maat (aantal dagen, speciale opzet etc) en met eigen data afgesproken worden.


Opzet van de workshops grafiek
De workshops beginnen op de eerste ochtend tussen 9.30 en 10 uur, de overige ochtenden om 9.30 uur. Er wordt gewerkt tot ca 13 uur, dan een goede lunch, weer werk van 14 tot ca 17 uur, 's avonds een lekker drie-gangen diner met een goed glas wijn. De meeste cursisten gaan 's avonds nog door (tot uiterlijk 22 uur).
De laatste dag eindigt de workshop 's middags rond 16 uur.
Na een korte kennismaking met elkaar en met de grafiek is de verdere begeleiding individueel.
De workshops staan open voor beginners en gevorderden, leeftijd vanaf 18 jaar, en hebben een groepsgrootte van 3 deelnemers.
Bij de maaltijden houden wij zo veel mogelijk rekening met dieetwensen zoals vegetarisch, glutenvrij, lactose-intolerantie etc, mits de cursist dat tevoren heeft doorgegeven.
NB Het atelier is voorzien van goede ventilatie en de cursisten hebben ruime werkplekken beschikbaar.


Materialen en voorbereiding
Op het atelier is alle materiaal voorhanden voor het maken van grafiek: zinkplaten in diverse maten, perspex, linoleum, hout, plastic, afdrukpapier, alles tegen kostprijs. Alle verbruiksmateriaal en gereedschap is beschikbaar en inbegrepen in de cursuskosten.
Eigen materialen (etsplaten, papier ed) gebruiken is ook mogelijk.
De cursisten moeten zelf zorgen voor passende werkkleding, zoals een laboratoriumjas of groot schort of dergelijke.
Het is handig om tevoren een of meer ontwerpen gemaakt te hebben, of onderwerpen bedacht of verzameld te hebben. Dat kunnen eigen tekeningen of schetsen zijn, maar ook eigen foto's of foto's uit de krant of dergelijke. Bedenk tevoren ook of je graag een speciale techniek wilt gaan gebruiken tijdens de workshop.


Overige informatie
De kosten voor de workshop zijn 240 euro per persoon. Hierin zijn inbegrepen de lessen, 3 lunches en 2 diners, koffie, thee etc, alle verbruiksmateriaal.
De cursisten moeten zelf voor onderdak zorgen (of heen en weer reizen).
Bij onvoldoende belangstelling gaat een workshop niet door. Bij annulering door een deelnemer blijven de kosten verschuldigd.

Inschrijven kan door een mail te sturen aan kruit@atelier 267.nl met alle informatie (naam, adres, woonplaats, welke workshop), plus betaling door overmaking van het bedrag naar Atelier 267, reknr NL36 INGB 0002 9907 55 ovv workshop grafiek en de betreffende data.

Bij vragen of behoefte aan meer informatie: neem gerust contact met Marieke op via 024 6758914, of per mail aan kruit@atelier267.nl.


Andere interessante websites over grafiek.
Een van de cursisten die al lange tijd bij Atelier 267 (en eerder Atelier Roozendael) deelneemt aan de workshops grafiek is Anneke Scholten.
Zij heeft sinds najaar 2023 een eigen website van haar grafiek: https://etsenvananneke.maakum.nl. Neem er eens een kijkje, een mooie website!
Er zijn natuurlijk veel websites te vinden over grafiek, maar als ingang om verder te kijken zijn de websites van Grafein en van het Grafiekplatform nuttig.